Sommaren 2007 kände 4st killar från den lilla kommunen Vörå i Finland att måttet var rågat! På radio och TV skvalade samma dåliga musik hela tiden...

Vart tog rocken vägen? Den riktiga rocken som startade allt, Rockabilly”

Det kändes i trakten som om ståbasen blivit parkerad och någon slängt bort nycklarna. En dito bas inhandlades bums av Daniel (som inte rört en sådan tidigare...) och flitens låga lös till början i ett garage, senare i en klubblokal. Gamla dängor och en och annan egen låt revs av med då 13-årige Jonas på gitarr och farsan Kenneth på trummor. Sången sköttes av den som råkade stå framför mikrofonen som hängde från taket i sin kabel. Mottot var enkelt: Vill ingen annan göra det så gör vi det själva!

Sagt och gjort, Danny & The Sirens bildades samma sommar. Suget därute fanns genast och första spelningen ägde rum vid Vörå UF redan på nyårsafton där vi spelade 6 låtar bara för att pröva våra vingar. Både vi och publiken där fick mersmak för musiken och nu började det hända grejer.

Nästa gig i april året därpå avverkades också vid Vörå UF där publiken inte verkade få nog. Vi spelade då in en live-demo samt en film för att dokumentera våra alster. Vasabladet hade då fått nys om våra planer och skrev en artikel om bandet. I samma veva värvades gitarristen Thomas för att utöka vårt sound. Vi passade då på att ändra bandets namn till Danny T & The Sirens.

Åren därpå gjorde bandet åtskilliga gig runtom i Österbotten både på privata tillställningar och på festivaler. Att nöta upp folks dansskor med svängig musik var kul! De egna låtarna blev också fler och fler så nu föddes tanken att spela in ett album.

2010 tog vi då ett litet mellanår från spelningar för att bege oss in i studion där vi spelade in debutalbumet "Ready, Set, GO!". Skivan producerades i vår egen studio med en del hjälp utifrån. Allt för att lyckas hitta det sound vi sökte då. Med skivan i fickan fortsatte bandet och gjorde spelningar lite överallt i Finland samt på Åland. Bilträffar, bröllop, privata fester och andra evenemang avlöste varandra.

Januari 2012 valde Thomas att lämna bandet p.g.a. andra projekt. I samband med detta värvades vår nya "Mr T", Tobias Hanner och Danny T & The Sirens fortatte i
samma riktning, framåt!

På tal om bandets namn så är det i äkta rockabilly-anda en ordlek på bandmedlemmarnas namn. Kontrabasisten Daniel, gitarristen Tobias samt far och son Sirén på trummor respektive gitarr blir då såklart Danny T & The Sirens. Alla i bandet sjunger också.

Under 2014 släppte vi en medley-singel med en hyllning till Eddie Cochran mellan alla spelningar under året. Nytt material började ta form och nya skivplaner tog form.

EP:n “Hot Rod Summer Nights” såg dagens ljus där bandet lade i ännu en växel på sitt egna sound. EP:n innehöll förutom bandets egna låtar en cover på Black Keys' Lonely Boy. Nu landade bandet också på Spotify och iTunes.

Vi har alla i bandet olika influenser från många genrer och tidsepoker. Feedback uppskattas och den tar man till sig, men när raderna ska skrivas och riffen läggas så kör vi alltid vår egen grej.”

Ska några gemensamma inspirationskällor inom Rockabilly nämnas så blir det Carl Perkins, Eddie Cochran, Elvis Presley och Stray Cats.

Bandets första musikvideo är en cover på Bryan Adams' “You Belong To Me”. Videon laddades upp på Youtube 2016 och inom 15 min hade någon tipsat mannen som gav ett kort och koncist utlåtande:

Well done boys!”

Numera fylls bandets somrar av spelningar från Hangö i söder till Rovaniemi i norr. Vi har öppnat åt bl.a. John Lindberg Trio och Top Cats och nya samarbeten är under arbete.

Under arbete är också nytt eget material. Singeln Caroline släpps 2019 och representerar Danny T & The Sirens nya sound. I can Rock'N'Roll with that!