Danny T & The Sirens är ett band från Vörå som småningom börjar söka sig uppåt på karriärsstegen efter att ha varit ett renodlat hobbyband. Nu när det "gått över styr", spelar man som bäst in sin första demo.

 

DANNY T & THE SIRENS - PÅ ROCKABILLYMISSION

Danny T & Thje Sirens

En småbisarr lördag. Jag har lämnat Sunnanvik och Zlaskhinx-brödernas minst sagt intressanta frukost bakom mig, hälsat på en släkting på ålderdomshemmet och sitter nu på Amarillo i Vasa och äter en räksallad. Platsen föreslogs av Daniel Karlsson från rockabilly-bandet Danny T & Sirens, och ställets amerikanska inramning passar otvivelaktigt bandets image.
In på restaurangen släntrar två stycken robusta karlar, varav åtminstone Daniel inte kan misstas för nånting annat än en äkra rockabilly-karl. Han sportar klassiska cowboy-boots, jeans och kortärmad svart kragskjorta merd gula eldsflammor.
–  Bandet startades år 2007 på hösten. Det var jag och några släktingar i Vörå. Jag hade tänkt på att starta ett rockabilly-band i några år och sen gjorde jag slag i saken, skaffade en kontrabas och lärde mig spela.


Danny T & The Sirens


I början hette bandet Danny & The Sirens, eftersom det bestod av Daniel, samt far och son Sirén på trummor och gitarr. Senare samma år fylldes gruppen ut med Thomas, och då dök också ett extra T upp i bandnamnet.
– Man kan göra så mycket mera med två gitarrer, gitarrdueller eller en akustisk och en elgitarr...

Just nu håller bandet på att spela in sin första demo, det har varit lite på paus en tid då vissa medlemmar har gjort militär- och civiltjänstgöring.
– Vi spelade tidigare in en live-demo... kvaliteten... ja den var inte speciellt imponerande. Det var nu mest för att dokumentera vad vi höll på med, för att ha nånting att visa upp. Det vi nu spelar in är mer seriöst, mer för att kunna användas som marknadsföring

Danny T & The Sirens

 

 

 

Danny T & The Sirens

Rockabillyn är ju inspirerad av det amerikanska 50-talet, gillar man den kulturen, så gillar man nog också musiken, menar Daniel. Och inriktningen syns naturligtvis också i klädstilen, samt att både Daniel och (Kenneth?) vurmar för amerikanska bilar.
– Rockabilly är en musik som alla kan ta till sig, både farmor och lillasyster kan lyssna på den. Rockaybilly ska inte bara lyssnas på, den ska upplevas live. Musiken har mycket energi och ger utrymme att improvisera. Den är inte invecklad, utan det är en rättfram musik, och just den enkla formen ger en utrymme att experimnentera och pröva på olika saker.


Danny T & The Sirens


Killarna säger att de har fått ett överraskande bra mottagande. De har egentligen inte alls behövt göra reklam för sig, utan folk har kommit och frågat om de vill spela och saker och ting har liksom rullat på av sig själv.
–  Många lyssnar på rockabilly, men det finns väldigt få som utövar den. Vi har haft många spelningar och det rullar på bra, utan att vi själva måste sticka fram oss. Många har tröttnat på dansband och vill gärna ha nånting annat att lyssna på och dansa till på sina fester.
Hemskt mycket kontakt med övriga rockabilly-band hart Danny T & The Sirens inte haft, eftersom scenen äer så splittrad. Dert har aldrig vartit mainstream.
– Det finns bara en handfull festivaler för rockabilly, så man måste hålla upp ögonen själv.


Danny T & The Sirens


– Vi har nog inte tänkt så hemskt mycket på framtiden, vi måste väl spela in den här skivan först. Tanken från början var nog att det bara skulle vara ett hobbyband, men det har liksom gått över styr. Visst skulle det ju i alla fall vara jättekul att kunna resa runt i Sverige och Finland och spela. Jag är åtminstone öppen för föslag, säger Danny.

Text & foto: Humppe

 

Ursprunglig artikel:

http://zxcmusic.net/artiklar_dannyt_01.html

http://zxcmusic.net/artiklar_dannyt_02.html